lauantaina, toukokuuta 20, 2006

Värjäilin

Minun loistavan huolellisuuden takia esittelen vain toisen värjäys tuloksen. Lanka oli haalean mintun vihreää Novitan Butterflyta, mutta nyt se on tuollasta ihanan vaaleanpunaista (värjäsin vain pikkusen vyyhdin kun en tienny miten kyseinen lanka suhtautuu värjäykseen.

Niin. Sille noin 100g seiskaveikka ei kuulu hyvää. Siitä PITI tulla pinkki vihreä raidallista, mutta tulikin pinkki-vihreä-RUOSTEENPUNANEN-vihreä raidoitus. Ei yhtään hyvä ei. Harmittaa. Ehkä siitä sitten vois tehdä jotku kotisukat ja lässynlää.

Värjäsin nuo langat elintarvikeväreillä (saa tavallisista ruokakaupoista ja apteekeista). Liotin lankoja ensiksi noin tunnin etikka vedessä (2/3 vettä ja 1/3 etikkaa). Sitten kaadoin vatiin kuumaa vettä ja laitoin mielenmukaan väriä ja lilluttelin lankoja siellä. Ja sitten huuhtasin vähän hanan alla ja laitoin kuivamaan. Seiskaveikka ei päästänyt yhtään väriä, mutta butterfly, joka aluksi oli kirkuvan pinkki muuttui hanan alla vaalean punaiseksi. Ehkä mä voisin ens kerralla olla hivenen hulellisempi. :P

2 Comments:

Blogger Sahrami said...

Puuvilla ei värjäänny noilla elintarvikeväreillä, joten saamasi sävy Butterflyyn on TOSI voimakas...

20.5.2006 klo 11.34  
Blogger derea said...

Voihan sen pilalle menneen erän värjätä uudestaan :)

20.5.2006 klo 12.19  

Lähetä kommentti

<< Home